Ewa Bieniaszczyk
Aktywna zawodowo Mama 2 dzieci
Ewa Bieniaszczyk
Ewa Bieniaszczyk - jest aktywną zawodowo mamą 2 dzieci. W tym zabieganym świecie stara się znaleźć czas na swoje pasje. Jest uzdolniona plastycznie- robi piękne dekoracje świąteczne i kartki okolicznościowe. Lubi gotować i piec ciasta. A jej specjalnością są szybkie i pyszne przekąski.
Parówki w cieście francuskim
Parówki w cieście francuskim to smaczna przekąska na imprezę w rodzinnym gronie. Taka przekąska będzie także świetnie smakować na spotkaniach wśród znajomych.
Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego
1 opakowanie parówek (5 szt.)
1 łyżka majonezu
1 łyżka ketchupu łagodnego
Wykonanie: Na początek należy przygotować parówki. Najpierw trzeba usunąć plastikowe osłonki, a następnie przekroić parówki na pół. Potem przygotowujemy ciasto francuskie, które należy przekroić na pół. Następnie parówkę kładziemy na ciastu francuskim i zawijamy. Końce sklejamy ze sobą tak, aby podczas pieczenia się nie rozkleiły. Każdą zawiniętą parówkę nacinamy aby mogło ujść powietrze podczas pieczenia. Parówki w cieście francuskim należy włożyć do rozgrzanego do 200 stopni Celsjusza piekarnika na 15-20 minut, aż do uzyskania złotego koloru. Podajemy z sosem majonezowo-ketchupowym. Smacznego!
Sos: majonez i ketchup łączymy ze sobą.
Ciasto francuskie z jabłkami
e-bieniaszczyk-ciastka
20201202_123616.jpg
20201202_123623.jpg
20201202_123744.jpg
20201202_123802.jpg
20201202_123842.jpg
20201202_123832.jpg
e-bieniaszczyk-parowki
20201202_111914.jpg
20201202_112556.jpg
20201202_120403.jpg
20201202_120418.jpg
20201202_120448.jpg